ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΕΠΙΧΕΙΡΩ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείοy Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) το πρόγραμμα συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ θα παραμείνει ανοικτό για υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού (από 15 Μαΐου 2024 που ήταν η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής).

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει:

Τροποποιείται ο Οδηγός του προγράμματος: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Στις τροποποιήσεις του Οδηγού συμπεριλαμβάνονται, ακόμη, οι εξής:

  1. Καταργείται η απαίτηση αναβάθμισης κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες, ενώ παραμένει η υποχρέωση της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35% και της εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40%.
  2. Για επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό έως 150.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και έως 80.000 ευρώ για τους κλάδους του εμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών, σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχει εκδοθεί το ΠΕΑ του κτιρίου/των κτιρίων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ή η Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου, δίνεται αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης για την προσκόμισή του και τα παραπάνω δηλώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση.
  3. Μετά την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού, οι υπόλοιπες οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις παραμένουν στο σύστημα ως επιλαχούσες, με βάση την χρονοσήμανση που έλαβαν κατά την υποβολή τους.

Οι αιτήσεις που δεν έχουν δεσμεύσει πόρους βάσει των παραπάνω και στο πλαίσιο της χρονικής προτεραιότητας, παραμένουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ως επιλαχούσες. Σε κάθε περίπτωση, για τις υποβληθείσες αιτήσεις εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία υποβολής ΠΕΑ και λοιπών ελέγχων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η “GALANOS ENGINEERING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ” μπορεί να παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίες αναπτύσσονται από το πρώιμο στάδιο της ενημέρωσης, αξιολόγησης και υπαγωγής σε Προγράμματα Ανάπτυξης και Χρηματοδότησης, έως και την τελική ολοκλήρωση των επενδύσεων, συνοδευόμενη από την καταβολή Επιχορηγήσεων.

Η “GALANOS ENERGY” διαθέτει δικά της εκπαιδευμένα συνεργεία, τα οποία μπορούν να σας εγγυηθούν ,αφ’ενός μεν την σωστή εγκατάσταση σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή, αλλά και αφ’ετέρου την πλήρη υποστήριξη κατά την λειτουργία των μηχανημάτων και των συντηρήσεων αυτών.

ΠΗΓΗ: https://ypen.gov.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα 2.0