Εγκρίθηκε ο νέος ΚΕΝΑΚ, ανοίγει ο δρόμος για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄4003/17.11.2017) η υπ’ αρ. ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581 απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την έγκριση του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) καθώς και την επικαιροποίηση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).
(Προβολή ΦΕΚ Β΄4003 εδώ)
Αρχής γενομένης της ημερομηνίας έγκρισης του Νέου Κανονισμού θα ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις για την υπαγωγή των κατοικιών στο Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ», καθώς μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την προκήρυξη του νέου προγράμματος ήταν η έκδοση του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).
Θυμίζουμε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας παρέμεναν «παγωμένα» επί τρία χρόνια, καθώς ο υφιστάμενος κανονισμός για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων καθυστέρησε να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2010/31/ΕΕ, και να ενσωματωθούν οι απαραίτητοι δείκτες και παράμετροι τόσο για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης όσο και για τα κτήρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Κατ’ επέκταση των ανωτέρω, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν πιστοποιημένο ενεργειακό σύμβουλο για τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα και για την επιλογή των παρεμβάσεων που θα επιφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση.
Η GalanosEnergy αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την προετοιμασία του Τεχνικού φακέλου με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης, την παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και της ολοκλήρωσης του έργου, συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης των δικαιολογητικών έως την τελική εκταμίευση του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα 2.0