Οι Σημαντικότεροι Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας

Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική και καθαρή πηγή ενέργειας.

Η χρήση του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς της κατανάλωσης, σε οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση, προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στο χρήστη, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την αυτονομία και την οικονομία που παρέχει το φυσικό αέριο. Εμείς, σας έχουμε 10 λόγους για να το προτιμήσετε και εσείς μέσα στο σπίτι σας.

Οικονομία 

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του φυσικού αερίου είναι η οικονομία που γίνεται σε κάθε νοικοκυριό. Με το φυσικό αέριο δεν χρειάζεται να προπληρώσετε κάποια ποσότητα (κάτι που συμβαίνει με το πετρέλαιο). Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ο καταναλωτής εξοικονομεί αρκετά χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το πιο φθηνό καύσιμο για θέρμανση/ κλιματισμό, μαγείρεμα και ζεστό νερό!
Το φυσικό αέριο είναι μια πολυδύναμη ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και σημαντικές εφαρμογές κάνοντας την καθημερινή μας ζωή πιο οικονομική και άνετη. Η βασική του χρήση είναι η θέρμανση του σπιτιού (κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία, θέρμανση σε μονοκατοικία, θέρμανση μόνο σε ένα διαμέρισμα). Ταυτόχρονα όμως προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση και στο μαγείρεμα (οικονομία έως και 50% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα), στο ζεστό νερό χρήσης (ζεστό νερό τη στιγμή που ανοίγετε τη βρύση), αλλά και στον κλιματισμό (οι ανάγκες ψύξης και θέρμανσης καλύπτονται με την ίδια συσκευή).

Αυτονομία Η εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι απλή και μάλιστα, ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να το τοποθετήσει στο διαμέρισμά του χωρίς απαραίτητα να γίνει εγκατάσταση σε όλη την πολυκατοικία.

Το φυσικό αέριο είναι απόλυτα ασφαλές!

 Είναι ελαφρύτερο του αέρα και άρα σε περίπτωση διαρροής δεν συγκεντρώνεται εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο έκρηξης. Στην ασφάλεια συμβάλλουν η τήρηση αυστηρών προδιαγραφών για την κατασκευή δικτύων και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, και οι τακτικοί έλεγχοι που γίνονται. Επίσης είναι άοσμο, αλλά κατά τη μεταφορά του προστίθεται μια ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή ώστε να ανιχνεύεται εύκολα σε περίπτωση διαρροής.

Ευκολία στη χρήση

Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (πχ. παροχή ζεστού νερού στη στιγμή).

Το φυσικό αέριο είναι μια φυσική μορφή ενέργειας. Φτάνει στο σπίτι σας, στα σημεία ακριβώς που το χρειάζεστε (κουζίνα, μπάνιο, κλπ.) μέσω του εγκατεστημένου δικτύου. Το φυσικό αέριο μπορεί να υποκαταστήσει το πετρέλαιο θέρμανσης ή και το ηλεκτρικό ρεύμα για:

  • θέρμανση χώρων με κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση
  • την παραγωγή ζεστού νερού,
  • το μαγείρεμα,
  • ακόμα και κλιματισμό με την κατάλληλη συσκευή.

Ακρίβεια στη μέτρηση και χρέωση μετά την κατανάλωση

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται από τις ενδείξεις του μετρητή, όπως στις περιπτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού, ενώ πληρώνετε πάντα μόνο όσο έχετε καταναλώσει και μετά την κατανάλωσή του.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών Οι συσκευές και ο εξοπλισμός συντηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με υψηλότερη απόδοση και μικρότερο κόστος συντήρησης. Αυτό συμβαίνει λόγω της καθαρής καύσης του αερίου.

Εξοικονόμηση χώρου Με την τοποθέτηση φυσικού αερίου γίνεται και εξοικονόμηση χώρου καθώς δεν απαιτείται δέσμευση χώρου για να μπει δεξαμενή πετρελαίου.

Πρακτικό: οι νέου τύπου συσκευές (επίτοιχοι λέβητες) παρέχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερες λύσεις εγκατάστασης, όπως περιπτώσεις ανακαινίσεων, αυτονομήσεων, κλπ, οι οποίες θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν με τη χρήση άλλων καυσίμων

Φιλικότητα προς το περιβάλλον
Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο. Η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, οπότε υποκαθιστώντας τα άλλα καύσιμα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *