Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση του κλιματιστικού σας;

Όταν επιλέγετε ένα σύστημα κλιματισμού είναι σημαντικό να καθορίζετε την απαιτούμενη απόδοση ψύξης. Ένα σύστημα με πολύ μικρή απόδοση μπορεί να προσφέρει μη ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ένα σύστημα με περισσότερα προσόντα από τα απαιτούμενα συχνά καταναλώνει πολύ ενέργεια σε σχέση με ότι απαιτείται. Η εξεύρεση της τέλειας απόδοσης είναι μια ενέργεια εξισορρόπησης, διότι επιπρόσθετα στο εμβαδόν του δωματίου υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θερμοκρασία δωματίου.

Μόνωση

Ο βαθμός μόνωσης του δωματίου παίζει ειδικό ρόλο. Τα νέα κτίρια κατοικιών συχνά είναι τόσο καλά μονωμένα ώστε να απαιτείται μόνο επιπλέον ψύξη.

Αριθμός ατόμων

Οι άνθρωποι δημιουργούν περίπου 120W/h θερμότητας. Επομένως ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το χώρο επηρεάζει τη θερμοκρασία. Τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Ατομικές προτιμήσεις

Και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι η ιδανική θερμοκρασία διαφέρει από άτομο σε άτομο: κάποιοι προτιμούν περισσότερη δροσιά ενώ άλλοι λιγότερη ή κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο

Διείσδυση ηλιακής ακτινοβολίας

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται πιο συχνά μεγάλες επιφάνειες γυαλιού στα νέα κτίρια. Ακόμα και όταν τοποθετούνται ειδικά τζάμια για ηλιακή προστασία, οι θερμοκρασίες αυξάνονται όταν ο ήλιος ρίχνει σε αυτά τις ακτίνες του.

Ηλεκτρικές συσκευές

Ο αριθμός ηλεκτρικών συσκευών στα σπίτια και τα γραφεία μας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Υπολογιστές, εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά, υπάρχουν όλα τη σημερινή εποχή και δημιουργούν μεγάλο φορτίο θερμότητας. Και ο φωτισμός παράγει πολύ θερμότητα.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της σωστής απόδοσης για το κλιματιστικό σας.

Πηγή: Daikin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα 2.0