Πότε θα ξεκινήσει το νέο Εξοικονομώ για διαμερίσματα και πολυκατοικίες

Σε αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως προχωρούμε για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με σκοπό την αναβάθμιση κτηρίων είτε πολυκατοικιών, είτε μονοκατοικιών, με ζητούμενο την ενεργειακή αναβάθμιση.

Τους πρώτους μήνες του 2023 προσανατολίζονται τα αρμόδια υπουργεία να βγάλουν τον επόμενο κύκλο του «Εξοικονομώ» για διαμερίσματα και πολυκατοικίες. Εκτιμάται πως τα χρήματα που θα διατεθούν θα υπερβούν τα 750 εκατ. ευρώ.

Για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών) θα προβλέπεται υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου και βάσει του δεύτερου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης θα γίνουν έλεγχοι επίτευξης τόσο για τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ΥΠΕΝ σε μία προσπάθεια να επιδοτηθούν ενεργειακά περισσότερες κατοικίες και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι δικαιούχοι, θα διατηρήσει τις σημαντικές διαφοροποιήσεις που έκανε το «Εξοικονομώ 2021» σε σχέση με τα παλαιότερα προγράμματα.

Πηγή: news.b2green.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα 2.0