Τροποποίηση στο “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα” • Τι αλλάζει για τις αιτήσεις που θα ισοβαθμίσουν

Τροποποιήθηκε λίγες μόλις μέρες από την έναρξή του ο οδηγός του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα“.

Η μία από τις δύο αλλαγές του οδηγού ήταν αναμενόμενη. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά εκδόθηκε ΦΕΚ με τον οδηγό του προγράμματος, σύμφωνα με τον οποίο η υποβολή αιτήσεων για την αντικατάσταση των παλαιών θερμοσιφώνων με ηλιακούς θερμοσίφωνες θα ξεκινούσε την Τετάρτη 10 Μαΐου, στη συνέχεια το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε πως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μια μέρα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 11 Μαΐου, με συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό αιτήσεων ανά ΑΦΜ (δείτε το πρόγραμμα εδώ). Έτσι, όπως ήταν φυσικό, η ανωτέρω αλλαγή έπρεπε να διορθωθεί και στον οδηγό του προγράμματος.

Η άλλη αλλαγή αφορά στο τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία δύο αιτήσεις ισοβαθμίσουν. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο αρχικός οδηγός ανέφερε τα εξής:

Η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία υπολογίζεται σε επίπεδο τρίτου δεκαδικού ψηφίου, σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο:

Βαθμολογία = (30% x K1) + (20% x K2) + (20% x K3) + (30% x K4)

Για την κατάταξη των αιτήσεων χρηματοδότησης λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση αιτήσεων που ισοβαθμούν, η κατάταξη γίνεται με βάση την βαθμολογία σε επιμέρους κριτήρια, και σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

  • Κ1 (Μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος της οικογένειας)
  • Κ4 (αριθμός εξαρτώμενων τέκνων)
  • Κ2 (ΑμεΑ)
  • Κ3 (Μονογονεϊκές)

Στην περίπτωση που η βαθμολογία είναι η ίδια σε όλα τα κριτήρια, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης (προγενέστερες αιτήσεις προηγούνται).

Πλέον, με την τροποποίηση του οδηγού, το νέο κείμενο αναφέρει:

Η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία υπολογίζεται σε επίπεδο τρίτου δεκαδικού ψηφίου, σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο:
Βαθμολογία = (30% x K1) + (20% x K2) + (20% x K3) + (30% x K4)

Για την κατάταξη των αιτήσεων χρηματοδότησης λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση αιτήσεων που ισοβαθμούν τόσο ως προς την συνολική σταθμισμένη βαθμολογία με βάσει τα ανωτέρω, όσο και σε όλα τα επιμέρους κριτήρια σύμφωνα με την ανωτέρω σειρά προτεραιότητας, οι ισοβαθμούσες αιτήσεις λαμβάνουν την ίδια φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ με την τροποποίηση από εδώ

news.b2green.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα 2.0